Te-ai mutat în casă nouă sau vrei să înlocuieşti mobila veche? Atunci sigur ai început deja să îţi măsori bugetul pentru noile investiţii. Următoarea întrebare pe care şi-o pun majoritatea este dacă merită să dai bani mulţi pe mobilier sau dacă e mai bine să apelezi la variante mai “prietenoase” cu portofelul tău.
În cele ce urmează, vom prezenta câteva motive pentru care ar trebui să pui calitatea mai presus de dorinţa de a economisi, iar la finalul articolului vom dezvălui şi câteva mici secrete pentru a cumpăra mobilă de calitate, fără îţi depăşeşti bugetul:
Vei economisi bani
Calitatea proastă nu rezistă niciodată în timp. Deşi poate unii sunt tentaţi să aleagă iniţial mobilier mai ieftin, pentru a se încadra în buget, se pot trezi în situaţia de a repara foarte des sau chiar schimba mobila, din cauza materialului precar sau a modului de fabricaţie.
În schimb, dacă investeşti în câteva piese de mobilier de calitate, în culori neutre, acestea vor rezista în timp şi se vor potrivi cu orice altceva vei cumpăra în casă, iar tu vei fi mai câştigat. Nu trebuie să fie extravagante, în culori ţipătoare sau la preţuri exorbitante. Pune accent pe materiale şi culori cât mai naturale, piese realizate manual şi rezistente. Multe familii privesc mobila ca pe un bun pe care îl pot da mai departe noilor generaţii, pentru că lucrurile vechi şi bine făcute cresc în timp ca valoare şi nu se demodează.
Mobila de calitate este mai sigură pentru copii
Când ai copii curioşi, care vor să descopere orice colţ al casei, este bine să alegi cu grijă obiectele care îi înconjoară. Nu numai rezistenţa pieselor de mobilier trebuie verificată, dar şi soluţiile cu care sunt tratate sau vopseaua de pe ele. Cele mai sigure opţiuni sunt din lemn masiv, tratat cu soluţii non-toxice.
Aspectul casei tale are un impact major asupra ta
Când intri într-o locuinţă care pare neglijată, te poate afecta într-un mod negativ. Dar când investeşti în casa ta, ai un sentiment de mândrie şi schimbă mult modul în care o priveşti şi o întreţii. Este important să te înconjori de lucruri frumoase, făcute cu grijă, dar care să lase stilul personal să iasă la suprafaţă.
Nu trebuie ca tot ce cumperi să fie costisitor, ci doar acele lucruri de bază, precum patul pe care dormi, şifonierele şi mobilierul de bucătărie, lucruri pe care le foloseşti zi de zi şi sunt indispensabile în orice casă. Poţi completa apoi cu obiecte de culoare la preţ mai redus, precum covoraşe, lămpi, tablouri, accesorii şi alte elemente de decor, care sunt mai uşor de schimbat.
Cum să ne permitem calitate la un buget redus
Calitatea, după cum am menţionat anterior, nu înseamnă neapărat preţuri exagerat de mari. Depinde mult de producători, de modul de lucru şi de materiale. Înainte să cumperi orice, trebuie să arunci un ochi pe tot ce este pe piaţă, inclusiv cea online, ca să îţi dai seama ce şi cât valorează.
Apoi, nu te arunca să cumperi totul deodată sau să încerci să mobilezi o cameră dintr-o singură sesiune de shopping. Cel mai bine este să îţi faci un plan de cumpărături pe doi ani, timp în care, în fiecare lună sau o dată la două luni să încerci să cumperi câte o piesă de mobilier. Începi cu cele de bază şi laşi la final lucrurile de care nu ai neapărat nevoie pentru moment.
Metoda asta îţi va menţine interesul crescut pentru amenajarea locuinţei şi va reduce stresul şi oboseala cumpărăturilor. La finalul procesului te vei simţi mult mai mulţumit, iar când vei vrea să înlocuieşti ceva, va fi din dorinţă şi nu din necesitate.
Dacă totuşi vrei să pui la punct o cameră mai repede, investeşte într-un set de mobilier pe care îl vei cumpăra mult mai ieftin decât dacă ai lua fiecare piesă în parte şi vei scăpa de grija potrivirii obiectelor în casă. Dar când vei fi nevoit să înlocuieşti ceva, va trebui să alegi cu multă grijă pentru a se armoniza cu restul camerei.
Specialiştii de la SiPro te pot ajuta să alegi cele mai bune variante pentru casa visurilor tale din gama noastră largă de mobilier. Urmăreşte site-ul nostru, www.sipro.ro, pentru mai multe detalii.